GASTRONOMİ ETKİNLİĞİNDE “MAKARNA” YAPIMI

1 Beğeni | Eklenme Tarihi: 7.01.2023

Gastronomi etkinliğinde bugün makarna yaptık. Okulumuzun mutfak çalışanları tarafından un, yumurta, zeytin yağı ve su ile hazırlanan makarna hamuru hazırlık grubu öğrencilerimizin becerikli elleriyle  açıldı. Öğrencilerin oklava ve merdaneyi son derece başarılı bir şekilde kullandıkları ve hamura uzun ince bir form vermeye çalıştıkları gözlemlendi. Daha sonra hamur  inceltme aparatı ile hamurlar inceltildi. Kesme aparatı sayesinde öğrencilerimiz istedikleri kalınlıkta makarna hamurlarının kesme işlemini gerçekleştirdiler. Kaynayan suya atılan lazanya görünümlü makarnalar daha sonra eriyen tereyağı ile buluştu. Yoğurt eşliğinde öğlen yemeği menüsüne yetişen makarnalar öğrenciler tarafından afiyetle tüketildi. Ardından sevdikleri kahramanlardan "Maşa" ve "Hayrı" eşliğinde spagettiyi oyunlaştıran meraklı minikler yine besleyici bir o kadar eğlenceli bir gün yaşadılar.