Gastronomi etkinliğinde bugün
makarna yaptık. Okulumuzun mutfak çalışanları tarafından un, yumurta, zeytin
yağı ve su ile hazırlanan makarna hamuru hazırlık grubu öğrencilerimizin
becerikli elleriyle açıldı. Öğrencilerin
oklava ve merdaneyi son derece başarılı bir şekilde kullandıkları ve hamura
uzun ince bir form vermeye çalıştıkları gözlemlendi. Daha sonra hamur inceltme aparatı ile hamurlar inceltildi. Kesme
aparatı sayesinde öğrencilerimiz istedikleri kalınlıkta makarna hamurlarının
kesme işlemini gerçekleştirdiler. Kaynayan suya atılan lazanya görünümlü
makarnalar daha sonra eriyen tereyağı ile buluştu. Yoğurt eşliğinde öğlen
yemeği menüsüne yetişen makarnalar öğrenciler tarafından afiyetle tüketildi. Ardından sevdikleri kahramanlardan "Maşa" ve "Hayrı" eşliğinde spagettiyi oyunlaştıran meraklı minikler yine besleyici bir o kadar eğlenceli bir gün yaşadılar.